Mantar Soslu Rulo Biftek

Mantar Soslu Rulo Biftek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantar Soslu Rulo Biftek için

Malzemeler

  • 4 dana biftek
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 100 gr tavuk ciğeri
  • 1 diş sarımsak

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 kıyılmış soğan
  • 100 gr dana jambon
  • 100 gr mantar
  • 1/4 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
Mantar Soslu Rulo Biftek

Nasıl Yapılır

Dana etini iki streç filmin arasına koyup merdaneyle 15x10 cm boyutlarında olacak şekilde yassılaştırın. Tuz ve karabiber serpin. Küçük kesilmiş tavuk ciğeri ve kıyılmış sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kavrulan ciğerleri dana bifteklerin üzerine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp biftekleri 8 dakika kızartın. Soğanı, dilimlenmiş jambonu ve mantarları zeytinyağında kavurun. Hardalı, suyu ve kremanın yarısını ekleyerek pişirin. Sosu ocaktan almaya yakın kalan kremayı ve maydanozu ilave edin. Biftekleri sosla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo