Madımak Yemeği

Madımak Yemeği
02 Eylül 2021

Kuzukulağıgiller familyasına ait bir bitki olan madımak, Tokat, Sivas, Yozgat ve Kayseri de yetiştirilir. Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilen bu yemek, soğan, biber salçası, domates salçası gibi malzemelerden oluşur. Çorak toprakların en güzel otlarından biridir madımak. Her türlü pişirim şekliyle dahi lezzetinden bir şey kaybetmez. Eski zamanlarda yalnızca köylerde tüketilen bu besin, günümüzde büyük şehir pazarlarında da ilgi görmektedir. Malzemeler hazırsa, madımak yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Madımak Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr Madımak
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz 
Madımak Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
  2. Kavrulan soğana ezilmiş sarımsak eklenir.
  3. Salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Madımaklar yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır.
  5. Tencereye madımaklar eklenir. Ardından tuz ve bulgurda eklenerek su koyulur.
  6. Kısık ateşte pişirilir. Yoğurt ile yenebilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo