Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye

Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye
27 Aralık 2022

Bezelye, besleyici ve lezzetli bir sebze olan bezelye, özellikle ilkbaharda ve yazın bolca tüketilir. Sadece taneleri yenen bezelyenin kılıfı bakla ve fasulyeninkine benzer. Taneler bu kılıfın içinde sıralanır ve kılıftan çıkarılarak yemeklerde kullanılır. Taneler taze kullanılabileceği gibi dondurularak ya da konserve şeklinde de tüketilir. Kalp-damar hastalıklarını önleyici ve kan şekerini dengeleyici yararlı liflere sahiptir. Sağlıklı beslenme için haftada 2-3 gün tüketilmesi gereken baklagiller arasında yer alan bezelyeyi mevsiminde taze taze tüketmenizde yarar var. Hazırsanızi kuzu etli ve kırmızı biberli bezelye tarifine başlayabiliriz.


Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye için

Malzemeler

  • 400 gr parça kuzu eti
  • 2 soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 küçük boy patates
  • 400 gr bezelye
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su
Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye

Nasıl Yapılır

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip kavurun. Patates ve havuçları temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın. Tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Biber salçası, tuz ve malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip sebzeler ve et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo