Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar
12 Haziran 2023

Antioksidan özelliğine sahip olan enginarın ana vatanı Etiyopya olarak bilinmektedir. İtalyan, Fransız ve Türk mutfaklarında sık sık tüketilen bu besin; çorba, salata ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Protein bakımından zengin olan kuzu eti ise, kemik gelişimini destekleyen önemli besinler arasındadır. Sindirim sistemini rahatlattığı için, akşam öğünlerinde servis edilir. Ayda bir kez tüketilmesi gereken etli enginar yemeğinin faydalarından bahsettiğimize göre, tarifine ve püf noktalarına geçebiliriz:

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Etli Enginar için

Malzemeler

  • 6 temizlenmiş enginar
  • 30 gr tereyağı
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 çay kaşığı un
  • 20 arpacık soğan
  • 1 limonun suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu
Kuzu Etli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencereye alıp eritin. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş eti ilave edip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
  2. Etler suyunu çektikten sonra 5 dakika daha kavurup unu ekleyin. 1-2 dakika sonra temizlenip dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları ilave edin.
  3. Limon suyunu ekleyin ve tuzla tatlandırın. Suyu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin.
  4. Ocağı kısıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin.
  5. Etli enginar yemeğini, yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu Etli Enginar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce sirkeli su hazırlayın ve enginarları 20 dakika boyunca bekletin. Bu sayede daha canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Etin yumuşaması için bir gece önceden dinlendirebilirsiniz.
  3. Yemeğin tadını arttırmak için, pişirme esnasında bir çay kaşığı toz şeker ilave edin.
  4. Kuzu etini haşlarken kullandığınız suyu cam kavanozda saklayın. Bu suyu, pilav ve makarna yapımında kullanabilirsiniz.
  5. Yemeği pişirdikten sonra içerisine birkaç damla limon sıkın.

1 Porsiyon Kuzu Etli Enginar Kaç Kaloridir?

Kuzu etli enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Demir ve potasyum değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Sebzelerle birlikte sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan etli bamya tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo