Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola

Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola
28 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola

Marine için

  • ¾ su bardağı kırmızı şarap
  • 2 yemek kaşığı bal
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 3~4 dal taze kekik ve biberiye
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu veya sirke
  • Tuz
  • Karabiber
Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır

Sos için serin bir kapta şarap, bal, zeytinyağı, ince doğranmış kekik, biberiye, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın veya el blenderi yardımıyla çırpın. Pirzolaları bu kabın içine alıp iyice karıştırdıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat marine edin. Az yağlanmış ve ısınmış ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo