Kaburga Dolması

Kaburga Dolması
01 Ağustos 2023

Kaburga dolması, özellikle Mardin'e özgü bir lezzettir. Duruşu, servis şekli ve lezzetli ile ziyafetlerin, özel günlerin vazgeçilmezidir. Kaburga dolması için siz ve malzemeleriniz hazırsa lezzet dolu dolmanon detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için kavun dolması, elma dolması ve kofik dolması tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kaburga Dolması için

Malzemeler

  • 2.5 kg kaburga (koyun eti~sağ göğüs kısmı)
  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr kabuğu soyulmuş badem içi
  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 750 gr pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
Kaburga Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin.
  2. Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. İnce yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin. Tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
  3. Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
  4. Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın.
  5. Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  •  Dolma yapacağınız için kaburgayı kasapta özel olarak kestirip içini dolduracağınız kısmı cep şeklinde açtırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo