Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13472 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4665 Tarif
Salata ve Meze
1165 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8257 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Cacık
Vanilyalı Dondurma
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yumurtasız kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Elmas Kurabiye
Cevizli Tarçınlı Kek
Yaz Helvası
Beşamel Soslu Patates
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Ankara Piknik Alanları: Ankara'nın En İyi 12 Piknik Yeri
Mandalina Hangi Mevsimde Yetişir?
Ölü Bir Istakozu Pişirmek Güvenli mi?
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Kabak Karnıyarık için
Malzemeler
6 kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 kase yoğurt
Kabak Karnıyarık
Nasıl Yapılır
Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın.
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın.
Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin.
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
Patlıcanla hazırlanan klasik
karnıyarık tarifi
ne mutlaka göz atın.
Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
330 Dakika
Bulgurlu Dana Yanak
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Izgara Dana Ciğer
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Şehzade Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Geleli Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Geschnetzeltes Züricher Art
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Lüle Kebabı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.