Kabak Karnıyarık

Kabak Karnıyarık
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabak Karnıyarık için

Malzemeler

  • 6 kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kase yoğurt
Kabak Karnıyarık

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın. 
  2. Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın.
  3. Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin. 
  4. Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  5. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin. 
  6. Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.

Patlıcanla hazırlanan klasik karnıyarık tarifine mutlaka göz atın.


Şefin Yorumu : KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo