Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi
23 Haziran 2021

Herkese Merhabalar🤗 Bugün sizlere Osmanlı mutfağına ait olan ve ziyafet sofralarına çok yakışan hünkar beğendi tarifi vermek istedim. Mutlaka kaydedin , asla pişman olmazsınız. 😍😍

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Hünkar Beğendi için

Malzemeler

💐Beğendi için:

  • 10 adet közlenmiş patlıcan (2 adet konserve patlıcan da olur)
  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
  • 150 gr Rendelenmiş kaşar peyniri

💐Sosu için:

  • 1 kg sotelik et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz
Hünkar Beğendi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlıyoruz. Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı alınır ve eritilir.
  2. 1 kg yıkanmış sotelik et tencereye eklenir ve rengi dönene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.  Et suyunu salacak.
  3. Et biraz suyunu çekince yemeklik doğranan soğan, küp küp doğranan domates, küçük küçük doğranan biber ve tuzu eklenir.
  4. Güzelce harmanlanır ve tencerenin kapağı kapatılır, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Beğendi için patlıcanlar közlenir ve soyulur.
  5. Tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenir ve sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir.
  6. Soyulan patlıcanlar ve tuz sosun içerisine eklenir. 5-10 dakika daha ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirilir, ocak kapatılır.
  7. 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri beğendinin içerisine eklenir ve kaşarlar eriyene kadar karıştırılır.
  8. Eğer beğendi size koyu gelirse kısık ateşte süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun😍
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo