Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hasan Paşa Köftesi için

Malzemeler

  • Yarım kg kıyma (iki kez çekilmiş)2 dilim bayat ekmek içi1 soğan2 yumurta3-4 patates3 çorba kaşığı sıvıyağ2 çorba kaşığı sütTuz
  • karabiber
Hasan Paşa Köftesi

Nasıl Yapılır

Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Soğanı rendeleyin. Kıymayı bir kaba alıp ekmek içi, soğan, 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice yoğurun. 

Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafifçe bastırarak yassılaştırıp ortasını çukurlaştırın. Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağla yağlayın. Köfteleri tepsiye dizip üzerlerine 2 kaşık sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süt ve tuz ekleyip iyice karıştırın. 

Köfteleri fırından çıkarıp çukur yerlerine patates püresini paylaştırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarıncaya dek 4-5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo