Hardal Marine Soslu Antrikot

Hardal Marine Soslu Antrikot
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hardal Marine Soslu Antrikot için

Malzemeler

  • 750 gr antrikot

Marine için

  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı worcestershire sosu
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Hardal Marine Soslu Antrikot

Nasıl Yapılır

Sos için zeytinyağı hariç malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını sosun üzerine yavaş yavaş ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Etlerin üzerine sosu ekleyip karıştırın. Üzerini streç film ile kaplayarak en az 3-5 saat buzdolabında marine edin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.

 Dilerseniz, domates soslu antrikot tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo