Fıstıklı Kuzu Fileto

Fıstıklı Kuzu Fileto
18 Eylül 2020
Avrupa ve Amerika'da sık sık tüketilen kuzu fileto, en lezzetli et yemekleri arasında yer alır. Özellikle İngiliz mutfağında yer verilen fıstıklı kuzu fileto tarifi, detaylı anlatımı ile sizinle..
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Kuzu Fileto için

Malzemeler

  • 600 gr kuzu filetosu
  • 100 gr toz antep fıstığı
  • Galeta unu
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 kereviz
  • 2 kırmızı pancar
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 5~6 yaprak mevsim yeşilliği

Sos için

  • 2 dal taze kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • karabiber
Fıstıklı Kuzu Fileto

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu filetoları her iki tarafıda pembeleşinceye kadar tavada ayçiçeği yağı ile kızartın. Her tarafına hardal sürüp toz antepfıstığı ve galeta ununa bulayın.
  2. Kuzu filetoları fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında 6-7 dakika pişirin.
  3. Kereviz ve pancarları soyup ince doğrayın ve ayçiçeği yağında kızartın. Sos için, kekik ve sarımsağı ince doğrayıp, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla karıştırın.
  4. Kızarmış kereviz ve pancarları servis tabağına dizin. Pişmiş filetoları sebzelerin üzerine yerleştirin.
  5. Mevsim yeşillikleri ve baharatlarla tatlandırıp, kekik ve sarımsaklı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo