Fırında Patatesli Kuzu Eti

Fırında Patatesli Kuzu Eti
19 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Patatesli Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 750 gr parça kuzu eti
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 200 gr mantar
  • Su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 750 gr patates
  • Tuz
  • Tane kırmızı~karabiber
Fırında Patatesli Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

  1. Güvece 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine kuzu etlerini ekleyip 5-6 dakika rengi dönene kadar soteleyin.
  2. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını ve bütün sarımsakları ilave edin. Dilimlediğiniz havucu da ekleyin.
  3. Havuçlar çok az yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlediğiniz mantarları ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Defne yapraklarını, suyu, tuzu ve biberleri serpin. Son olarak üzerine ince dilimlediğiniz patatesleri dizip kalan tereyağını üzerine parça parça koyun.
  5. Biberleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  6. Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo