Fırında Etli Papates

Fırında Etli Papates
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Etli Papates için

Malzemeler

  • 3 patates
  • 600 gr kuşbaşı dana eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 250 gr mantar
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
Fırında Etli Papates

Nasıl Yapılır

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar, biber ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve krema ekleyin. Yemeği fırın kabına aktarın. Patateslerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin ve yemeğin üzerine balık sırtı şeklinde dizin. Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip 190 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo