Erişteli Süt Kebap Kavurması

Erişteli Süt Kebap Kavurması
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erişteli Süt Kebap Kavurması için

Malzemeler

  • 1 kg (koyun koldan kesilmiş) kuşbaşı et
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 5 soğan
  • 2 taze soğan sapı
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Erişte için:

  • 1 paket hazır erişte
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Erişteli Süt Kebap Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün.
  2. Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyuyla sulandırıp tencereye alın.
  3. Tereyağını ekleyip kısık ateşte karıştırın. Erişteyi ilave edip harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin.
  4. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Maydanozu dal dal ayırın.
  5. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun.
  6. Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın.
  7. Taze soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin. Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo