Enginarlı Saksı Kebabı

Enginarlı Saksı Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı Saksı Kebabı için

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 4 havuç
  • 2 kabak
  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 50 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Enginarlı Saksı Kebabı

Nasıl Yapılır

Bu özel kebabı, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuçları ve kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp doğrayın.

Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Unu ilave edip devamlı karıştırarak sararıncaya kadar kavurun. Eti ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun.

Domates, biber ve domates salçalarını ilave edip karıştırın. Havuç ve kabağı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika pişirin.

Enginarları süzüp fırın kabına yan yana dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. Sebzeli eti enginarların içine paylaştırın. Tencerede kalan sosa, sıcak su ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.

Tereyağını ufak parçalara kesip enginarların üzerine serpiştirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo