Chou Roussı (Kuzu Etli Lahana)

Chou Roussı (Kuzu Etli Lahana)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Chou Roussı (Kuzu Etli Lahana) için

Malzemeler

  • 2 orta boy lahana 750 gr kemiksiz kuzu kol 2 defne yaprağı 150 gr tereyağı 2 su bardağı sıvıyağ 1 kg patates Tuz
  • karabiber
Chou Roussı (Kuzu Etli Lahana)

Nasıl Yapılır

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Lahanaların ortasını çıkarıp ince ince doğrayın. 
Tereyağını tencereye alıp kızdırın. Etleri ekleyip kavurun. Lahanaları ekleyin. Sık sık karıştırarak lahana ve eti birlikte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve defneleri ekleyin. Bu arada sıvı yağı yavaş yavaş ekleyin. 
Etler ve lahanalar yumuşayıp rengi koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Patatesleri soyup doğrayın ve kızgın yağda çevirin. Etli lahanayı patateslerle birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo