Meksika Fasulyeli Hindi Yahni

Meksika Fasulyeli Hindi Yahni
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meksika Fasulyeli Hindi Yahni için

Malzemeler

  • 600 gr hindi but kuşbaşı
  • 150 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 5 soğan
  • Yarım çay kaşığı
  • ARİFOĞLU Kişniş
  • Yarım çay kaşığı ARİFOĞLU Kimyon
  • Yarım çay kaşığı ARİFOĞLU Pul Kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı ARİFOĞLU Kekik
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı ARİFOĞLU Biber Salçası
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bira
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 8 dilim çavdar ekmek
  • Tuz
Meksika Fasulyeli Hindi Yahni

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları soyup doğrayın. Fasulyenin suyunu süzün.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip 5 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Arifoğlu kişniş, Arifoğlu kimyon, Arifoğlu pul kırmızıbiber ve Arifoğlu kekik serpin.
  4. Domates püresi ve Arifoğlu biber salçasını ekleyip karıştırın. Bira ve sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.
  5. Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kızarmış çavdar ekmek ile servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kırmızı et ile hazırlanan soğan yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo