Uskumru Izgara

Uskumru Izgara
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Uskumru Izgara için

Malzemeler

  • 1 kg uskumru
  • 4 soğan
  • 2 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
Uskumru Izgara

Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyin. Bol suda iyice yıkayıp süzügece alın. Maydanozu kıyıp yarısını ayırın. Limonu ince ince dilimleyin.
Soğanların ikisini piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve kıyılmış maydanoza ilave edip karıştırın. Balıkların üzerine hafif karabiber serpip soğanlı karışıma bulayın ve 1 saat dinlendirin.
Balıkların üzerindeki soğanlı karışımı sıyırın. Balıkları sıvıyağa bulayıp ızgaraya dizin. 10 dakika pişirip diğer tarafını çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
Balığı servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı piyazlık doğrayın. Ayırdığınız kıyılmış maydanozu soğanla karıştırın. Balığın çevresine limon dilimleri ile birlikte yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo