Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki
27 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki için

Malzemeler

  • 1 kg kırlangıç balığı
  • Yarım litre su
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • tane karabiber
Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Balığı temizleyip yıkayın ve süzün. Domates, soğan ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Kaşarpeynirini rendeleyin.
  2. Balığı pilakiye uygun, sığ bir tencereye alın. Üzerine domates, soğan, havuç, sarımsak, zeytinyağı ve yarım litre suyu ilave edin. Tuz ve tane karabiberle tatlandırın.
  3. 20 dakika, balıklar yumuşayana kadar pişirin. Balığı servis tabağına alıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo