Soslu Soğuk Balık

Soslu Soğuk Balık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Soğuk Balık için

Malzemeler

Haşlama için:

  • 750 gr beyaz etli balık
  • 4 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 10 adet karabiber tanesi
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kekik

Sos için:

  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Soslu Soğuk Balık

Nasıl Yapılır

Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın. 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın. 

Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın. Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin. 

1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın. Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo