Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut
01 Şubat 2021

Portakal, kereviz ve balık üçlüsünü bir araya getiren keyifli bir tarif ile balık günümüzde yerimizi alalım.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut için

Malzemeler

  • 2 adet palamut fileto
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Püre için:

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Portakal sos için:

  • ½ çay bardağı balzamik sirke
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Kereviz ve patates portakallı ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan sebzeler ezilir ve süt ilave edilerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz kıvamda olması sağlanır. 
  2. Portakal suyu, sirke küçük bir tencerede kaynatılır. İçine tuz ve karabiber ilave edilir.
  3. Tuzlanan ve kılçıkları çıkartılan palamutlar tavaya alınır. Tereyağında kızartılır. 
  4. Servis tabağına sebze püresi koyulur. Palamutlar pürenin üzerine yerleştirilir. Hazırlanan portakal sosu palamutların üzerine gezdirilir.
  5. 🍽️ Balıklar tereyağında kızarırken yanına dolmalık fıstık da ilave edilip kavrulabilir.
  6. 🍽️ Kereviz püresini kendi haliyle püre, salata olarak da kullanabilirsiniz
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo