Soslu Mavi Yengeç

Soslu Mavi Yengeç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Mavi Yengeç için

Malzemeler

  • 10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş)
  • 2 kereviz sapı ve yaprakları
  • 1 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Soslu Mavi Yengeç

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın. Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin.
  2. Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin. 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin.
  3. 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün. Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın. Servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo