Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması

Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması için

Malzemeler

  • 2 dil balığı
  • 10 gr tuz
  • 2 gr tane karabiber

Sos için

  • 500 gr mandalina
  • 20 gr tereyağı
  • 5 gr kapari çiçeği
  • 10 cl beyaz şarap

Salata için

  • 1 demet roka
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması

Nasıl Yapılır

Dil balıklarının derilerini ve iç organlarını temizledikten sonra bol suyla yıkayıp kurulayın. Üzerlerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin.

Mandalinaların suyunu sıkıp tencereye alın. Koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alarak soğutun. Beyaz şarabı başka bir tencereye alıp yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Mandalina suyuna ekleyip karıştırın.

Salata için, rokaları bol suyla yıkayıp kurulayın. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Domatesi küçük parçalar şeklinde kesin. Soğan, domates ve roka yapraklarını ekleyip bir kaba alın. Zeytinyağı ve tuzu ekleyip harmanlayın.

Tereyağını tavada eritip kaparileri ekleyin. Balık filetoları ekleyip her iki tarafını tereyağında kızartın. Filetoları servis tabaklarına alıp üzerlerine beyaz şaraplı mandalina sosunu gezdirin. Tabaklara salatayı ekleyip servis yapın.

Düşük kalorili ve pratik tavada dil balığı tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo