Portakallı Çipura

Portakallı Çipura
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Çipura için

Malzemeler

  • 4 çipura
  • 4 dal biberiye
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış biberiye yaprağı
  • 1 arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)
Portakallı Çipura

Nasıl Yapılır

  1. Arpacık soğanı küçük doğrayarak bir kaseye alın. Kıyılmış biberiye yaprakları, rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu ekleyin.
  2. Tereyağını ilave ederek iyice karışıncaya kadar çırpın. Tuz, karabiber ekleyin ve alüminyum folyoya sararak sosis şekli verin.
  3. Derin dondurucuda 2 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Balıkların üzerine 2 cm derinliğinde üç kesik yapın ve aralarına ufak parçalar halinde biberiye yerleştirin.
  4. Tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirerek yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Fırına yerleştirip 10-12 dakika ya da kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Diğer yüzünü çevirerek kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dondurduğunuz tereyağını 16 dilime bölün ve her balığın üzerine dört dilim yerleştirin. 1 dakika fırında bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo