Palamut Dolması

Palamut Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Palamut Dolması için

Malzemeler

  • 1 soğan 1 yumurta Yarım kg palamut 1/3 su bardağı un 15 gr kuşüzümü 40 gr ceviz içi 125 gr zeytinyağı 1 çay kaşığı yenibahar 15 gr çamfıstığı 1/3 su bardağı galeta unu 1 limon Tuz
  • karabiber
Palamut Dolması

Nasıl Yapılır

Palamutları temizleyip bol suda iyice yıkayın. Kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Kılçıklarını temizleyip etlerini ince kıyın.

Soğanı ufak doğrayıp, balık etleri ve çamfıstığıyla birlikte zeytinyağında kavurun.

Ceviz içi, kuşüzümü, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın.

Limonun suyunu sıkın ve ekleyin.

Hazırladığınız iç malzeme ile balığın içini doldurun. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayıp tavada kızgın yağda kızartın. Soğuyunca balığı kalın dilimler halinde kesin. İnce doğranmış turp, maydanoz ve limonla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo