Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13472 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4665 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8259 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Haşhaşlı Papatya Ekmek
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Levrek Dolma
Levrek Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Cevizli Tarçınlı Kek
Beşamel Soslu Patates
Elmas Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Piyano Kek
Haşhaşlı Poğaça
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
50 Yaş Üstü Kadınlar İçin En İyi 5 Diyet
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif
Levrek Dolma için
Malzemeler
Malzemeler
1 büyük boy levrek
50 gr margarin
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 mantar
2 domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Levrek Dolma
Nasıl Yapılır
Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Dolma Tarifleri
Levrek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.