Kırlangıç Güveç

Kırlangıç Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kırlangıç Güveç için

Malzemeler

  • 1 kırlangıç balığı (2 kg)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım kilo domates
  • 2 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 patates
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tane karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
Kırlangıç Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Kırlangıç balığının derisini soyup içini temizleyin. Baş kısmını ve kılçığını çıkarın. Yıkayıp süzün ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını güveç kabında eritin.
  3. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havucu ilave edip soteleyin. Sarımsakları soyup ekleyin. Defne yaprağı ve domatesi ilave edip biraz kaynatın.
  4. Tuz, baharatlar ve kremayı ilave edip karıştırın. 5 bardak suyu ekleyip 8-10 dakika daha pişirin.
  5. Balığı tuzlu sudan çıkarıp yıkayın. Suyunu süzüp iri parçalar halinde kesin. Güvece yerleştirip 10 dakika pişirin.
  6. Patatesleri ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip ateşten alın. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Şefin Yorumu :
Kırlangıç güvecin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo