Kayısılı Ve Pırasalı Eşkina Balığı

Kayısılı Ve Pırasalı Eşkina Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Ve Pırasalı Eşkina Balığı için

Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 g kuru kayısı
  • 100 g haşlanmış kestane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 800 g eşkina balığı
  • 100 g tereyağı
Kayısılı Ve Pırasalı Eşkina Balığı

Nasıl Yapılır

Pırasayı jülyen doğrayıp zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Kuru kayısı ve iri doğradığınız kestaneleri ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kayısılar yumuşamaya başlayınca ince kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Tereyağını küçük parçalara ayırın. Yarısını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz balığı tereyağı parçalarının üzerine yerleştirin. Kalan tereyağını da balığı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Balığınızı bir servis tabağına alın. Üzerine kuru kayısılı, kestaneli ve pırasalı garnitürden ilave ederek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo