Hardal Soslu Levrek

Hardal Soslu Levrek
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hardal Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 1 orta boy levrek
  • 2 beyaz soğan

Sos için:

  • 1 su bardağı hardal
  • 1 su bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı elma sirkesi

Süsleme için:

  • 8 dal taze fesleğen
Hardal Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
  2. Filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sos için; hardal, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. 
  3. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Levrek ve soğanı hardallı sosa ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı kapaklı bir kaba alıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 6 saat bekletin.
  5. Sosuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın. Taze fesleğenle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo