Fener Kavurma

Fener Kavurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fener Kavurma için

Malzemeler

  • 1 kilo fener balığı fileto
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarıbiber
  • 3 sivribiber
  • 50 gr yeşil zeytin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı safran
  • 5 kiraz domates
Fener Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Fener balığını ufak parçalara doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Maydanozlarıda kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Biberleri temizleyip doğrayın.
  2. Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve safranı bir kase de karıştırın.
  3. Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun. Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun.
  4. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo