Tereyağında Barbun Balığı

Tereyağında Barbun Balığı
05 Aralık 2022

Barbun, kırmızı-pembe derisi ve lezzetiyle en ilgi çeken balık türlerinden biridir. Kalsiyum, protein ve selenyum bakımından zengin olan barbun balığının gerçek adı aslında barbunya balığıdır. Izgarada, fırında veya tavada pişirilebilen barbun, fileto haline getirildiğinde daha lezzetli olur. Malzemeler hazırsa, tereyağında barbun tarifi için detaylara geçebiliriz.

Barbun nasıl pişirilir diye merak edenler, sayfamızı ziyafet edebilir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağında Barbun Balığı için

Malzemeler

  • 400 g barbun balığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 4 çeri domates
  • 1 bebek havuç
  • 1 bebek kabak
  • 1 haşlanmış patates
Tereyağında Barbun Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Pullarını ve içini temizlediğiniz barbun balığının kafasını kesin.
  2. Balığı karın kısmından ince bir şekilde kesin ve kılçıklarını çıkartın.
  3. Barbun filetoyu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı, su, domates ve tuz ekleyin.
  4. Havuç, kabak ve havuçları yuvarlak bir şekilde dilimleyerek balığın yanlarına yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  6. Havuç, patates gibi sebzeler kullanmayacaksanız, barbun balığını rokalı pesto sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo