Ahtopot Izgara

Ahtopot Izgara
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahtopot Izgara için

Malzemeler

  • 1 kg küçük ahtapot
  • 2 yaprak defneyaprağı
  • 200 gr domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Ahtopot Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Ahtapotu temizleyip yıkayın. Kalın bir naylon torbaya alıp ağzını bağlayın ve tahta dövücü ile iyice dövün.
  2. Ahtapotları naylon torbadan çıkarın. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  3. Defne yapraklarını ekleyip ahtapotları yaklaşık 1 saat haşlayın. Ocaktan alıp soğuk suyun altında tutarak derilerini ve vantuzlarını çıkarın.
  4. Ahtapotları son kez yıkayıp bir bezle kurulayın.
  5. Bir kapta domates püresi, acı kırmızıbiber, kimyon, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
  6. Ahtapotu bu sosun içinde 5-10 dakika bekletip ızgarada pişirin. Servis tabağına alıp yenilebilir çiçekler ve yeşilliklerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo