Çaput Aşı (Denizli)

Çaput Aşı (Denizli)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çaput Aşı (Denizli) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak etsuyu
  • 30 gr tereyağı
  • 50 ml koruk suyu
  • 100 gr kuzu eti
  • 10~12 taze asma yaprağı
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon
Çaput Aşı (Denizli)

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında Denizli yöresine ait özel bir yemek...

Pirinci bol suda yıkayıp soğuk suda 15 dakika kadar bekletin.

Tereyağını eritip pirinci ( kavurma esnasında çakıl taşlarının birbirine vurmasına benzer bir ses çıkartıyorsa kıvama gelmiş demektir) kavurun.

Ayrı bir tavada kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve etsuyunu ilave ederek kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo