Kimyonlu Ve Soğanlı Fava

Kimyonlu Ve Soğanlı Fava
25 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 17 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kimyonlu Ve Soğanlı Fava için

Malzemeler

  • Yarım kg bakla
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 soğan
  • Tuz
Kimyonlu Ve Soğanlı Fava

Nasıl Yapılır

  1. Baklaları su dolu bir tencereye alıp 8 saat bekletin. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın. İkinci kez süzüp teker teker kabuklarını soyun.
  2. Baklaları yeniden bir tencereye alıp 10 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika boyunca karıştırarak haşlayın.
  3. Baklalar yumuşamaya başlayıp püre kıvamına gelinceye kadar arara ara karıştırarak haşlayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
  4. Kimyonu küçük bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 1 dakika kızartın.
  5. Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik fava tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo