Kavala Usulü Midyeli Pilav

Kavala Usulü Midyeli Pilav
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kavala Usulü Midyeli Pilav için

Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış midye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Kavala Usulü Midyeli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Midyeleri yıkayın. Bir tencereye alarak yarım bardak su ve bir limonun suyuyla 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  2. Sivri biberi ince kıyın. Sarımsağı ezin. Domates rendesi sivribiber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
  3. 6.5 bardak su ve tuz ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Pilav pişince üzerini pamuklu bir bezle kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. Sıcakken üzerine bol karabiber serperek servis yapın.
    Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan midyeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo