Biryani

Biryani
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Biryani için

Malzemeler

  • 100 gr basmati pirinci 50 gr tereyağı
  • 50 ml ayçiçek yağı
  • 50 ml zeytinyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 30 gr badem
  • 50 gr kuru üzüm
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 250 gr kemikli kuzu kaburga eti
  • 2 kiraz domates
  • 2 frenk soğanı
  • Bir kaç tel safran
  • Yarım soğan
  • Tuz
Biryani

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin.
  2. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin.
  3. Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın.
  4. Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin.
  5. Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeği yağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin.
  6. Frenk soğanları ile süsleyin. Ayçiçeği yağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın.
  7. Dilerseniz, kuzu eti yerine tavuk biryani tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo