Ev Yapımı Kefir

Ev Yapımı Kefir
03 Mayıs 2023

Kafkaslardan dünyaya yayılan kefir, yüzlerce yıldır sofralarda yerini alan bir içecektir. Sağlıkla özdeşleşen kefir, sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi vermesinin yanı sıra kalp sağlığını da korur. Kefir yapımında doğal süt ve kefir mayası kullanıldığı için, gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Malzemeleri hazırladıysanız, evde kefir yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Bardak Ev Yapımı Kefir Kaç Kalori?

  • 1 su bardağı kefir, yaklaşık 105 kaloridir. Protein, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin bir içecektir.

Siz de yeni tatlar denemek istiyorsanız ev yapımı içeceklere göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Kefir için

Malzemeler

  • 100 gram kefir tanesi
  • 2 litre çiğ süt
Ev Yapımı Kefir

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencere içerisine sütü alın ve kısık ateşte kaynatmaya başlatın.
  2. Süt iyice kaynadığında ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Süt ılımaya başladığında üzerinde kaymak oluşur. Bu kaymakları plastik kaşıkla alın. Metal değdirmemeye özen gösterin.
  4. Süt soğuduğunda içerisine kefir tanelerini dökün ve tahta kaşık ile karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı cam kavanoz içerisine alın ve üzerini bezle örterek gevşek bir şekilde kapatın.
  6. Kavanozu oda sıcaklığında 24 saat boyunca saklayın.
  7. 1 gün sonra bezi kaldırın, sütün üzerinde pıhtılaşmalar göreceksiniz. Bunları gördüğünüzde kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında bir gece bekletin.
  8. 1 gece sonra kefiri plastik süzgeçten geçirin ve pıhtılardan arındırın. 
  9. Hazırladığınız kefiri cam şişelerde ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sütün ısıtıldıktan sonra hiçbir metal eşyayla temas etmemesi gerektiğidir.
  • Kefir taneleri; marketlerde ve doğal ürünler satan yerlerde kefir mayası ya da kefir tohumu olarak satılır.
  • Kefiri hazırladıktan sonra cam şişelerde muhafaza etmeye özen gösterin.
  • Yapımında süt kullanıldığı için, kısa sürede tüketilmesi tavsiye edilir. Birkaç gün geçtikten sonra sütün tadı bozulacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo