BULGUR KÖFTESİ

6 Kişilik
Bulgur köftesi tarifi için malzemeler
  • 500 gr kaymaksız yoğurt
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Bulgur köftesi hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su dökün ve üzerini örterek 25 dakika bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Salçalı soğanı bulgura ekleyip harmanlayın. Un, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartın ve elinizde sıkarak şekil verin. Köfteleri kaynayan tuzlu suya atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına kaymaksız yoğurtu yayın. Üzerine suyunu hafifçe süzdürdüğünüz köfteleri yerleştirin. Pul biberi tereyağı’nda kızdırın. Köftelerin üzerine tekrar kaymaksız yoğurt ve biberli yağ gezdirin. Kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:17:21

Ben kitabınızı aldım ve uyguladığım ilk tarif buydu fakat haşlama olayı sırasında köfteler bulgur pilavı oldu. dikkat ermem gereken bir püf noktası olabilir mi acaba...

Misafir12.10.2016 17:36:21

Bence bu tarifte yumurta eksik. Sadece un bulguru bağlama ış olabilir.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!