Yufkada Ispanaklı Tart

Yufkada Ispanaklı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkada Ispanaklı Tart için

Malzemeler

  • 700 gr ıspanak
  • 2 yufka
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 dilim pastırma
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber 

Beşamel sos:

  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gr margarin
  • 1 tutam muskat
  • Tuz
  • Karabiber
Yufkada Ispanaklı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın.
  2. Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  3. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin.
  4. Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  5. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Yufka parçalarını yerleştirin.
  6. Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün.
  7. Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik hamur ile hazırlanan ıspanaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo