YUFKADA ISPANAKLI TART

6 Kişilik
Yufkada ıspanaklı tart tarifi için malzemeler
  • 700 gr ıspanak 2 yufka 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı sıvıyağ 4 dilim pastırma 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 yumurta sarısı Tuz
  • karabiber Beşamel sos: 1.5 su bardağı süt Yarım su bardağı un 50 gr margarin 1 tutam muskat Tuz
  • karabiber
Yufkada ıspanaklı tart hazırlanışı

Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın.

Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin.

Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Yufka parçalarını yerleştirin.

Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün. Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!