SEBZE KÖFTESİ

4 Kişilik
Sebze köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kaymaklı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye ve tane mısır
  • 3 havuç
  • 1 kereviz
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Pişirmek için

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Yoğurtlu humus için

  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Sos için

  • 500 gr sarımsaklı Yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Kırmızı pul biber
Sebze köftesi hazırlanışı

Vejetaryenler için bol malzemeli köfte tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Sebzelerin kabuklarını soyup, ufak doğrayın. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Bir tencerede tereyağı, un ve kaymaklı yoğurtu kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Haşlanmış sebzeleri unlu sosla karıştırın. Soğuyunca köfte şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Humus için kaymaksız yoğurt ve tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine köfteleri yerleştirin.

Sos için, Sarımsaklı Yoğurt ve tahini bir kapta karıştırın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sebzeli köftenin yanında servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!