Meksika Fasulyeli Patlıcan

Meksika Fasulyeli Patlıcan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meksika Fasulyeli Patlıcan için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 100 ml su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 300 gr Meksika fasulyesi
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 ml süt
  • 40 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Meksika Fasulyeli Patlıcan

Nasıl Yapılır

Lezzet vejetaryenler için alternatif tatlar sunuyor. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları boyuna ortadan ikiye kesin ve kaşıkla içini oyarak çıkartın. İçine fırçayla zeytinyağı sürüp 10 dakika fırında pişirin.

Soğan ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 3 dakika soteleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri, salçayı ve suyu ekleyip 3 dakika pişirin. Fasulye ve maydanozu ilave edip karıştırın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Un ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin ve koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.

Fasulyeli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo