TAHİNLİ VE ISPANAKLI BÖREK

0 Kişilik
Tahinli ve ıspanaklı börek tarifi için malzemeler
  • 6 yufka 1 su bardağı tahin 1 su bardağı süt İç malzemesi: 500 gr ıspanak 2 soğan Tuz
  • karabiber 1 kahve fincanı zeytinyağı
Tahinli ve ıspanaklı börek hazırlanışı

Ispanağı iyice yıkayıp doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyip 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin. Soğumaya bırakın.

Tahin ile sütü çırpıp sosu hazırlayın. Yufkaları dört eşit parçaya kesin. Herbirine tahinli sostan sürüp kenarına ıspanaklı içi yerleştirin. Kalın sigara böreği gibi sarın.

Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri dizin. Üzerlerine kalan tahinli sosu sürüp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
ENERJİ DEPOSU TAHİN
Tahin, kolesterol içermediği için kalbe yararlı bir besin. 100 gramı 634 kalori içerdiğinden, özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!