TAHİNLİ KUP

6 Kişilik
Tahinli kup tarifi için malzemeler
  • 80 gr sade tahin helvası
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 dilim hazır kek
  • 40 gr parça çikolata
  • 3 yemek kaşığı pirinç Antep fıstığı
Tahinli kup hazırlanışı

Lezzet çocuklarınız için de harika tatlı tarifleri sunuyor. Kekleri küp şeklinde doğrayıp kupların diplerine paylaştırın. Çikolata parçaları ve fıstıkları keklerin üzerlerine serpiştirin. Sade tahin helvasını bir kaseye alıp çatalla ezin. 1 çay bardağı süt ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kalan süt, şeker, un ve vanilyayı tencereye alın. Bir yandan karıştırmaya devam ederek helvalı karışımı ekleyin ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki keklerin üzerini muhallebi ile doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Üzerini taze meyve, fıstık ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:38:29

süper yemekler var

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!