TAHİNLİ ÇÖREK

6 Kişilik
Tahinli çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tutam tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam
Tahinli çörek hazırlanışı

Tahinle hazırlayacağınız çörek ile lezzetin farkını tadacaksınız. Su ile sütü bir kaseye alın. Mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Şeker, tuz ve ayçiçeği yağını ekleyin. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Margarini tavada eritin. Tahini ekleyip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp her bir parçayı unlanmış tezgahta ince açın. Üzerlerine tahin döküp, şeker serpiştirin ve dörde katlayın. Her bir kareyi elinizle bastırarak kare şekline getirin ve 2 cm’lik şeritler kesin. Şeritlerin uç kısımlarından tutup kıvırın ve kendi etrafında dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine hafifçe bastırın. Ilık bir yerde 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

ebrutunc12.10.2016 17:05:19

süper bir tarif kesinlikle herkeze tavsiye ediyorum

Misafir12.10.2016 17:39:16

Bu tarifi dondurucuya koyabilirmiyiz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!