PEKMEZLİ TAVUK

4 Kişilik
Pekmezli tavuk tarifi için malzemeler
  • 8 tavuk budu
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı ketçap
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Pekmezli tavuk hazırlanışı

Ketçap, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, pekmez, kekik yaprakları, tuz, karabiber ve pul biberi geniş bir kapta karıştırın. Tavuk butlarını ekleyip sosa iyice bulayın. Üzerini örterek en az 1 saat buzdolabında bekletin. Tavuk butlarını sos ile birlikte yağlı kağıt serili tepsi üzerine dizin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!