CEVİZLİ PEKMEZ HELVASI

6 Kişilik
Cevizli pekmez helvası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • 3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
Cevizli pekmez helvası hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Süt ve suyu bir tencerede ısıtın. İçine pekmezi ekleyin. Tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Karıştırmaya devam ederken süt karışımını yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte sütü çekinceye kadar karıştırın. Ceviz içini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Elinizi ıslatarak helvadan parçalar kopartıp rulo şekli verin ve iri dövülmüş cevize bulayarak servis tabağına dizin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!