TATLI-EKŞİ SOS (ÇİN MUTFAĞI)

0 Kişilik
Tatlı-ekşi sos (Çin mutfağı) tarifi için malzemeler
  • 2 kahve fincanı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı hazır domates sosu
  • 2 kahve fincanı ananas suyu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Tatlı-ekşi sos (Çin mutfağı) hazırlanışı

Yemek tarifleri içerisinde ızgara tavuk ve hindi etine yakışan bir sostur. 2 kahve fincanı tozşeker, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 3 çorba kaşığı hazır domates sosunu tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. 2 kahve fincanı ananas suyu ile 2 çorba kaşığı mısır nişastasını bir kasede karıştırıp kaynamakta olan karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!