Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı)

Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı)
11 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı) için

Malzemeler

  • 2 kahve fincanı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı hazır domates sosu
  • 2 kahve fincanı ananas suyu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı)

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri içerisinde ızgara tavuk ve hindi etine yakışan bir sostur. 2 kahve fincanı tozşeker, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 3 çorba kaşığı hazır domates sosunu tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. 2 kahve fincanı ananas suyu ile 2 çorba kaşığı mısır nişastasını bir kasede karıştırıp kaynamakta olan karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo