TATLI-EKŞİ SOS

6 Kişilik
Tatlı-ekşi sos tarifi için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1.5 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 sivri biber
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 2 dilim ananas
Tatlı-ekşi sos hazırlanışı

Bu sosu kızarmış etlerle birlikte servis yapabilirsiniz. Sirke, toz şeker, soya sosu ve ketçabı bir kapta iyice harmanlayın.

Derin bir sos kabında 1 yemek kaşığı fındık yağıyla ufak doğranmış biber, havuç ve soğanı 2 dakika soteleyin.

Derin bir tavada kalan fındık yağını ısıtıp zencefil ve sarımsağı karıştırın. Sirkeli karışımı ilave edin. Ufak doğranmış ananasları ekleyip karıştırın. En son biber, soğan ve havuçlarla birlikte iyice karıştırıp ocaktan alın ve ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!