PEYNİRLİ SUFLE

6 Kişilik
Peynirli sufle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4 kabak
  • 100 gr dil peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • 6 kültür mantarı
  • 1yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 2 milföy hamuru
Peynirli sufle hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi sufle tarifleri de çok ilgi görüyor...

Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Kabağın kabuğunu alacalı kazıyıp rendeleyin. Tel süzgece alıp fazla suyunu süzün. Dil peynirini tel tel ayırın. Bir kaseye alıp lor peyniri ile harmanlayın. Maydanoz, dereotu, kabak ve dilimlenmiş mantarları ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurta, mısırözü yağı, süt tuz ve karabiberi iyice çırpın. Milföy hamurlarını un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile hafifçe inceltip şeritler halinde kesin. Milföylerin üzerine sütlü karışımdan bir tatlı kaşığı kadarını alıp fırça yardımıyla sürün. Bir kenarda bekletin.
Peynirli karışım ile yumurtalı karışımı derin bir kapta karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine önceden hazırladığınız milföy şeritlerini kafes şeklinde yerleştirin. 

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!