Patates Topları

Patates Topları
24 Temmuz 2023

Kökeni Güney Amerika'ya dayanan patates; patates köftesi veya patates salatası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Tansiyonu dengelemesiyle bilinen bu besin, yaşlanma karşıtıdır. Yüz kaslarının sıkılaşmasını sağladığı için, cilt sağlığına olumlu etkileri vardır. Haşlama, fırınlama, kızarma veya közleme olarak pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz kızarmış patates topları nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Patates Topları Kaç Kaloridir?

Patates toplarının bir porsiyonu 350, bir adedi ise yaklaşık 105 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patates Topları için

Malzemeler

  • 2 patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı
Patates Topları

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Mısır gevreğini elinizle ezerek ufalayın. Patates püresinden küçük parçalar alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip yuvarlayın.
  3. Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak ufalanmış mısır gevreğine bulayarak kızgın ay çiçek yağında altın rengi oluncaya kadar kızartın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Patates toplarını, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Patateslerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için, haşladıktan sonra soğuk suda bekletin.
  • Patateslerin çıtır olması için, mısır gevreklerini blenderden geçirin.
  • İçinin akışkan olması için, kaşar peynirini elinizle ufak parçalara ayırabilirsiniz.
  • Patates toplarının yanmaması için, kısık ateşte pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo